En golfsko helt i skinn måste utstå mycket mer påfrestningar än ett par vanliga skinnskor. Samtidigt ska de bibehålla sin komfort, passform , flexibilitet och hålla sig snygga. Därför är det extra viktig att underhålla sina golfskor så att de alltid är rena och snygga och kan hänga med länge. Nedan finner du tips och råd på hur du vårdar dina FootJoy skor för bästa resultat och livslängd. Vi brukar också rekommendera att man har två par golfskor som man alternerar för att det andra paret ska hinna återhämta sig mellan rundorna.

Före rundan:
Använd alltid ett skohorn när du sätter på dig skorna. Detta skyddar hälkappan - en skadad hälkappa kan förstöra skons passform och ge skavsår.

Rengör och vårda ovanlädret efter rundan:
- Rengör ovanlädret på skorna efter varje runda med FootJoy Cleaner eller mild tvål och vatten med en mjuk trasa.
- Låt skorna torka i rumstemperatur.
- Med FootJoys White Shoe Kit är det lätt att rengöra och hålla efter vita golfskor.
- Till alla andra skinnskor är det bäst att använda en kombination av Leather Lotion för rengöring och konditionering samt FootJoy Shoe Creme för att få det välputsade slutresultatet.
- Skor i Nubuc ska behandlas med FootJoy Nubuc Care kit som innehåller flytande rengöringscreme och en mockaborsta. Använda cremen för att ta bort smutsen och använd sendan borsten med materialets riktning för att få bort smutsen och därefter mot materialets riktning för att få tillbaka lyster och känsla i nubuc/mocka materialet.

Rengör och vårda sulan efter rundan:
- Classics Dry Premiere Skor: The leather outsole and welt area should be cleaned with a damp cloth and treated with leather oil.
- All non-leather outsoles should be wiped clean of dirt and residue- check to ensure cleats are intact and secured tightly into their respective receptacles.

Tips:
Vi rekommenderar att man har åtminstone två par golfskor i garderoben. Med rätt underhåll så kommer två par som används växelvis hålla betydligt längre än om man sliter på ett par i taget. Genom att varva två par skor hinner de återhämta sig och torka på naturlig väg, vilket inte bara ökar livslängden utan även bekvämligheten. Placera inte skorna på ett element eller försök torka dem med en hårfön - detta kommer bara att skada skinnet. Om skorna blir blöta och fuktia under golfrundan, är det bättre att fylla dem med tidningspapper under 8-10 timmar för att torka ur skorna. Därefter tar du bort pappret och sätter i ett par riktiga skoblock i trä som säkrar skons normala passform. Vi rekommenderar inte skoblock i plast då de inte har förmågan att dra åt sig den eventuellt sista fukten som finns kvar. Har du ett par FootJoy Skoblock i cederträ lämnar de dessutom kvar en fräsch doft som gör att de känns som nya. Skoblocken bör dessutom alltid sitta i skorna när de inte används. Förvara inte skorna i bagageutrymmet på bilen där höga temperaturer kan förstöra materialet i skorna och kortar livslängden betydligt. Till sist rekommenderar vi att du alltid använder ett skohorn när du sätter på dig dina skor, det gör att hälkappan inte blir missformad och förstörs i förtid.

****