FootJoys goda rykte och anseende vad gäller bekvämlighet och passform har byggts upp genom många års arbete av noggrant hantverk och strikta normer.

Vi rekommenderar dig att tänka på följande för att uppnå bästa tänkbara passform:

- Bestäm fotens längd och bredd genom att använda en Brannock Device®,  som finns på bild till höger. Detta verktyg har använts i över 70 år för att bestämma storlek på fötter. De flesta shopar och butiker som säljer golfskor har denna utrustning. Den mäter foten från häl till tå samt fotens bredd. Det bästa är om du kan få hjälp med mätningen av peronalen. 

- Titta på din fots generella form. Brannock Device hjälper dig att hitta längd och bredd, men tyvärr inte volymen. Därför är det viktigt att du väljer en sko med den läst som passar just din fot.
- En bred fot kräver en skoläst med mer volym
- En slankare fot kräver en sko med smalare läst

- Se hur skon böjer sig när du flexar foten. Blir vecket på skons ovansida för stort är detta ett tecken på att din fot inte fyller ut skon ordentligt och att skon kan vara för vid.

Se till så att snörningen på båda skorna sitter bekvämt. Skon sitter helt perfekt när de två översta snörningshålen sitter isär 5/8”.
- Om snörningen går ihop helt, kan skon vara för bred
- Om snörningen sitter för brett isär (mer än 5/8”) är skon antagligen för smal

Se noga efter så att hälen inte "tappar" skon eller att framfoten kan röra sig för mycket, detta indikerar fel storlek.

Gå gärna en sväng i butiken med skorna på för att kunna känna efter att de verkligen sitter som de ska och känns bekväma.

Storlekar och vidder:
Alla fötter är olika både vad gäller form och storlek. FootJoy har alltid varit känt för att kunna erbjuda ett brett utbud av storlekar i en mängd olika vidder och läster. Kombinationerna och möjligheterna är många!

HERRAR: storlekar 35-52.5 och vidder från XN till XXW.
DAMER: storlekar 35-43 och vidder från N till W.

(Observera dock att inte alla kombinationer är lagerprodukter.)


FootJoys Läster:
Alla skor tillverkas inte i samma form. Skons form bestäms av lästens egenskaper. LÄSTEN som ursprungligen tillverkades i trä, görs idag görs i ett plastmaterial, är fotens form runt vilken skon formas. Lästens egenskaper baseras på den målsättning man har med just den skons passform och utseende. Titta därför inte bara på skons utseende utan överväg även om lästen är den rätta för dig!

HERR:

ICON Laser läst - en modern läst, något fyrkantig i tån, normal passform över framfot och insteg samt en något smalare häl.

Laser läst - har en fullt rundad tå, normal passform över framfoten och i insteget med en något smalare häl. Laser lästen är en blandning av tusentals digitala mätningar som gjorts på fötter med med FootJoy Laser Fitting System.

Laser Plus läst - har en fullt rundad tå, normal passform över framfoten och i insteget med en något smalare häl. 

LoPro läst - har en rundad tå med en något lägre framfot och smalare häl.

Contour läst - har en fullt rundad tå, generösare över framfoten, normalt insteg och häl. Undersidan har formats speciellt för att ännu mer passa fotens form.

Austin läst - är den mest generösa lästen över tå och framfot, normalt insteg och häl.

Olympic läst - har en fullt rundad tå, generösare passform över framfot och insteg med en något smalare häl.

Newport läst - en full snedare tåprofil, generös över framfoten och insteget, standard häl. En läst som föredras på golfsandaler.

DAM:

Laser läst - har en rundad tå, något generösare över framfoten och insteget, men en något smalare häl. Laser lästen är en blandning av tusentals digitala mätningar som gjorts på damfötter med FootJoy Laser Fitting System.

Performance läst - har en fullt rundad tå, lite större passform över framfoten med en något smalare häl.

LoPro läst - har en normal passform över häl och insteg med en något grundare framfot. En snedare profil som passar bra till sport-modeller.                                                         

Contour  läst - har en fullt rundad tå, generösare över framfoten, normalt insteg och häl. Undersidan har formats speciellt för att ännu mer passa fotens form.

Newport läst - har en full snedare tåprofil, generös över framfoten och insteget och normal häl. En läst som föredras på golfsandaler.

JUNIOR:

Contour  läst - har en fullt rundad tå, generösare över framfoten, normalt insteg och häl. Undersidan har formats speciellt för att ännu mer passa fotens form.

****